5 daagse vliegreis Rome Compleet van 3 – 7 oktober 2024 (volgeboekt)

Geplaatst op 01-05-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Humphrey Rudolph

Rome: alleen de naam roept al een wereld aan verbeelding op. Misschien denk je in eerste instantie aan de Romeinse keizers en hun bouwwerken, zoals het Forum Romanum en het Pantheon? Of zie je in gedachte de gladiatoren strijden in het Colosseum? Of toch het bordes van de St. Pieter waar de paus je bedankt voor de bloemen? Waar jouw interesse ook naar uitgaat, Rome is een machtige bestemming voor een citytrip. Neem voldoende geheugenkaartjes mee, want jouw fototoestel staat nauwelijks stil. Er is zoveel te zien en zoveel te beleven. Vergeet vooral niet om regelmatig een heerlijke pauze in te lassen op een terras, in een barretje of trattoria. De Italiaanse keuken is in Rome op haar best. Van de snelle cappuccino tot de botermalse ossobuco en natuurlijk vers schepijs de hele dag door. Rome smaakt altijd naar meer. Wie er één keer is geweest, keert zeker terug!

rome1

Vluchtschema Heen 03-10-2024 (onder voorbehoud)
Amsterdam - Rome
V 11:55 uur A 14:10 uur

Vluchtschema Terug 07-10-2024 (onder voorbehoud)
Rome - Amsterdam
V 14:40 uur A 17:10 uur

Accommodatie
Dit kunnen één van onderstaande hotels worden of een gelijkwaardig 3 of 4 sterren hotel:
Hotel Casa Juan de Avila*** of Marc Aurelio**** of gelijkwaardig (3 of 4 sterren hotel)

Reisprogramma:

Dag 1 donderdag 3 oktober: Vlucht naar Rome
Benvenuti a Roma (welkom in Rome)! Vandaag start je ontdekkingsreis. Vanaf Nederland vlieg je naar Rome. Bij aankomst op de luchthaven staat de reisleider en transferbus je al op te wachten om je naar het hotel te brengen. Na het wegbrengen van je bagage (noot: kamers zijn in de meeste gevallen nog niet beschikbaar) stap je het openbaar vervoer in naar het centrum van Rome waar je ontdekkingstocht van start gaat. Vandaag maak je alvast kennis met een stukje van Rome. Je ontdekt de Spaanse trappen, Piazza Venezia & het Capitool, een van de meest historisch belangrijke heuvels van Rome. Ook zie je de beroemde Trevi fontein. Gooi je een muntje in deze fontein? Wist je dat er jaarlijks voor meer dan 1,4 miljoen euro in de fontein wordt gegooid? Het geld wordt geschonken aan plaatselijke liefdadigheidsinstellingen. Nog een extra reden om een muntje te gooien.

rome2

Dag 2 vrijdag 4 oktober: Vaticaanstad (5 km)
Altijd al de kleinste onafhankelijke staat ter wereld willen verkennen? Dat komt goed uit want vandaag ga je naar Vaticaanstad. Kijk je ogen uit op het immense St.-Pietersplein. Het plein wordt omringd door de Vaticaanse musea, de Sixtijnse Kapel en de St.-Pietersbasiliek. De prachtige koepel, het vele marmergebruik, de ontelbare beelden en mozaïeken, je wordt er stil van zo mooi is het. Een bezoek aan de Vaticaanse musea en de magnifieke Sixtijnse Kapel wordt ook niet vergeten. Richt je blik hier op het schitterende plafond, helemaal bedekt met frescoschilderingen van Michelangelo.

In deze prachtige ruimte vindt ook het pauselijke conclaaf plaats, terwijl buiten vele nieuwsgierigen wachten tot de nieuwe paus gekozen is en er witte rook uit de schoorsteen van de kapel omhoog kringelt. Na deze indrukwekkende ervaring heb je vast trek gekregen. De Italiaanse keuken is in Rome op haar best. Van de snelle cappuccino tot de klassieke Romeinse pasta en natuurlijk vers schepijs de hele dag door. Rome smaakt altijd naar meer. In de middag wandel je langs de Engelenburcht naar het Pantheon voor een bezoek. Daarna verder naar het gezellige Piazza Navona. Het kleurrijke plein heeft prachtige fonteinen en vele terrassen.

rome3

Dag 3 zaterdag 5 oktober: Rome
Goed geslapen en alle indrukken van gisteren verwerkt? Vandaag bezoek je één van de Vaticaanse basilieken in Rome waar vele kunstwerken en sculpturen te bewonderen zijn (de St.-Paulusbasiliek, de Sint Jan van de Lateranen of Santa Maria Maggiore). In de middag staat het grootste amfitheater van de Romeinen op het programma, ook wel het Colosseum genoemd. Vroeger bood dit enorme amfitheater plaats aan wel 55.000 enthousiaste Romeinen die een kaartje hadden weten te bemachtigen om de spelen bij te wonen. Zie je in gedachte de gladiatoren strijden in het Colosseum? De reis is niet compleet zonder het Forum Romanum te hebben bezocht. Dit was het kloppend hart en middelpunt van het Romeinse Rijk. De belangrijke getuigenissen uit de oudheid zoals triomfbogen, tempels en het grootste monument op het Forum, de Basilica van Constantijn, zijn hier nog steeds te vinden.

Dag 4 zondag 6 oktober: Rome
In de ochtend gaan we naar het Sint-Pietersplein en kun je je tijd zelf invullen. Wat dacht je van een bezoek aan de Kerk der Friezen of -indien mogelijk- het beklimmen van de koepel van de Sint-Pietersbasiliek met als beloning een werkelijk uniek uitzicht. Dichtbij is ook de Engelenburcht te bezoeken, de voormalige burcht van de pausen. Ook een wandelingetje door de volkswijk Trastevere behoort tot de mogelijkheden deze ochtend. Misschien heb je geluk en zie je vandaag (enkel op zondag) de paus die om 12 uur een korte toespraak houdt vanuit het Apostolisch Paleis aan het Sint-Pietersplein. In de middag ontdek je al wandelend de Joodse wijk, Il Ghetto. Hier neem je een duik in de geschiedenis. Na een indrukwekkende dag heb je de tijd om de stad verder te verkennen. Bezoek een museum of geniet heerlijk even op een terras met een drankje. Ga je liever shoppen? Ga dan naar Via dei Condotti voor alle exclusieve merken en voor de reguliere winkels is Via del Corso de place to be.

Dag 5: Terugvlucht naar Nederland
Voor de liefhebber is er vandaag nog de mogelijkheid om vroeg de stad in te gaan voor een laatste bezoekje aan het centrum. Sportievelingen kunnen nog de koepel van de Sint-Pieter beklimmen. Helaas is er een einde gekomen aan de ontdekkingsreis van Rome. Vol nieuwe indrukken en een hele hoop ervaringen rijker keer je met de transfer terug naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland. Arrivederci Roma (tot ziens Rome)!

Inbegrepen:
- rechtstreekse vlucht Amsterdam – Rome in Economy Class v.v. met Al Italia
- luchthavenbelastingen
- 1 stuk handbagage van max. 8 kg, ruimbagage van max 23 kg
- transfer luchthaven – hotel v.v.
- 4 nachten verblijf in 3 of 4-sterren hotel, nog niet bekend
- hotelverzorging op basis van logies en ontbijt
- 2-persoonskamer voorzien van bad/douche en toilet
- Nederlands sprekende reisleider
- bezoek aan het Colosseum, het Forum Romanum, het Capitool en de Joodse Wijk
- bezoek aan de Vaticaanse Musea met de Sixtijnse kapel en de Sint-Pietersbasiliek
- bezoek aan de Trevifontein, de Spaanse Trappen en Piazza Navona
- fast-entry Vaticaanse musea & Sixtijnse Kapel
- entree Colosseum & Forum Romanum
- entree Scala Santa en Engelenburcht
- lokale gidsen
- gebruik audio-systeem
- openbaar vervoer Rome
- toeristenbelasting

Niet inbegrepen:
- overige entreegelden voor eventuele optionele bezoeken
- lunch en diner  
- niet genoemde (optionele excursies)
- niet genoemde entreegelden
- fooien en koffergelden
- reis- en annuleringsverzekering

NB
Je dient over een geldig paspoort of identiteitskaart te beschikken;
Deze reis is op eigen risico;
Voor deze reis MOET je goed ter been zijn, we reizen in Rome met Openbaar Vervoer en wandelen veel door de stad naar de bezienswaardigheden met een gids (daarom met een kleine groep);
Er is een beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar;
Voor deze reis kan je GEEN extra beenruimte bijboeken, alle plaatsen zijn al ingekocht, dit kan niet gewijzigd worden.
Naam opgeven van kamergenoot als je een 2-persoonskamer wilt delen (als dit niet je partner is), via email nimda.[antispam].@deoranjeleeuw.nl . Je wordt dan gekoppeld;
Voor deze reis is het noodzakelijk om zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Deze reis naar Rome kunnen we je aanbieden voor € 610,00 per persoon.
Toeslag voor een 1-persoonkamer € 96 (beperkt aantal, slechts 3)
Er kunnen maximaal 18 personen met deze reis mee.
Dieetwensen graag opgeven bij Opmerking.

De inschrijving is in 2 ronden, de 1e inschrijving op dinsdag 7 mei 19.00 uur is voor leden die niet zijn meegegaan naar Jordanië en niet hebben ingeschreven voor Madrid met een directe betaling d.m.v. Ideal.

De 2e inschrijving voor de overgebleven plaatsen is voor alle leden op donderdag 9 mei 19.00 uur. Er volgt een loting voor de leden van de 2e inschrijving als er meer dan 18 personen hebben ingeschreven. De facturen worden later verstuurd. Je inschrijving voor deze reis naar Rome heeft wel een betalingsverplichting!

Na inschrijving kopie paspoort sturen naar yerhpmuh.dilsruutseb.[antispam].@deoranjeleeuw.nl voor vliegtickets en hotel in Rome.

Inschrijven