6-daagse busreis naar Dresden en Saksen

Geplaatst op 13-07-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Humphrey Rudolph

Dresden was ooit de mooiste stad van Duitsland. De stad werd zelfs het Florence aan de Elbe genoemd. De stad heeft een eeuwenlange geschiedenis. In de Tweede Wereldoorlog werd de stad grotendeels platgebombardeerd. Maar inmiddels zijn grote delen gerestaureerd en is Dresden een gezellige stad om te bezoeken.
Dresden kent een ongekend rijke geschiedenis. De voormalige stad in de DDR is nu populair bij reizigers die willen shoppen, musea willen bezoeken en imposante paleizen willen ontdekken.

dresden

PROGRAMMA vrijdag 6 tot en met woensdag 11 oktober 2023:

Dag 1 – Heenreis

We halen je op van de opstapplaatsen Arnhem Rijnhal en Station Duivendrecht en rijden rechtstreeks naar het hotel in Dresden.

Dag 2 – Bezoek Dresden o.l.v. gids Vandaag brengen we een bezoek aan Dresden. Onze gids zal ons de hoogtepunten van deze stad laten zien met o.a. de Frauenkirche, de Zwinger en de Semperoper. Dresden behoorde vroeger tot Oost-Duitsland en staat vooral bekend om de rococo- en barokarchitectuur. Dresden behoort nog steeds tot de meest bezochte steden van de regio. Vooral de Altstadt is zeer populair waar u de prachtig herstelde gebouwen zelf kunt bekijken.

Dag 3 – Bezoek kasteel Colditz en vrije middag ’s-Morgens vertrekken we met de touringcar naar Colditz voor een rondleiding in het kasteel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd dit kasteel uit de 12e eeuw internationaal bekend als gevangenis voor geallieerde krijgsgevangenen. ’s-Middags bent u vrij en kunt u op eigen gelegenheid rondkijken in Dresden. Een aanrader is een bezoek aan de Grosser Garten, in het midden van het park is een paleis te vinden met een bijbehorende paleistuin.

Dag 4 – Bezoek Meissen en Porselein museum In 1708 werd in Saksen de receptuur gevonden om porselein te maken. Dat was een primeur, want porselein kwam tot die tijd uit China. In Meissen werd het eerste porselein gemaakt en een bezoek aan de Staatliche Porzellan Manufaktur mag dan ook niet ontbreken. Het historische Meissen bestaat uit een wirwar van oude straatjes vol winkeltjes, restaurants en wijnlokalen. De Albrechtsburg wordt ook wel de “Acropolis van Meissen” genoemd, vanwege de opvallende ligging boven de stad. Neemt u ook een kijkje in de imposante kathedraal.

Dag 5 – De Bastei en bezoek Pirna Vandaag rijden we via een toeristische route, o.a. langs de vesting Köningstein, naar de Bastei. De Bastei is de beroemdste rotsformatie in Saksisch Zwitserland. Door de rotsformatie loopt een 76,5 meter lange brug en vanaf deze brug in het Elbsandsteingebergte kunt u genieten van een prachtig panorama. Ingebed in het landschap van de Elbe, tussen Dresden en de Saksische Schweiz, ligt Pirna. Rijk versierde patriciërshuizen met erkers en romantische binnenplaatsjes bieden plaats aan winkeltjes en restaurantjes.

Dag 6 – Terugreis Na het ontbijt rijden we weer richting naar Nederland en hebben we een gezamenlijk afscheidsdiner, waarna u weer wordt teruggebracht naar de opstapplaatsen.

dresden2

De prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar

* 5x overnachting o.b.v. halfpension

* bezoek Dresden o.l.v. gids

* entree kasteel Colditz

* entree porselein museum

* bezoek Meissen

* bezoek Freiberg

* bezoek Bastei

* bezoek Pirna

* afscheidsdiner

Niet inbegrepen:

* niet genoemde maaltijden en drankjes

* overige entree

* reis- en annuleringsverzekering, zelf afsluiten 

HOTELINFORMATIE:

IntercityHotel Dresden

Wienerplatz 8

01069 Dresden, Duitsland

Tel. 0049 351 263550

We verblijven in het Intercity Hotel Dresden. Dit moderne hotel ligt centraal tegenover het centraal station. De kamers zijn ingericht in warme, natuurlijke tinten en beschikken over airconditioning, een eigen badkamer, een tv en gratis wifi. Het hotel ligt aan de autovrije zone van de stad waardoor u via de winkelstraat zo het centrum in loopt. De winkelstraat Prager Strasse ligt op 10 minuten wandelen en het oude centrum op 15 minuten. Evt. kunt u ook gebruik maken van het uitgebreide netwerk van de bus, tram en S-Bahn met de gratis Citycard die bij de receptie verkrijgbaar is. In het restaurant staat elke ochtend het ontbijt voor u klaar en ook het diner is elke avond in het hotel.

NB

  • Let op ID-kaart of paspoort is noodzakelijk
  • Deze reis gaat alleen door bij voldoende belangstelling;
  • Deze reis is op eigen risico;
  • Voor deze reis moet je goed ter been zijn;
  • Er is een beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar, slechts 7;
  • Naam opgeven van kamergenoot als je een 2-persoonskamer wilt delen (als dit niet je partner is), via email admin@deoranjeleeuw.nl en wel voor de inschrijfdatum. Je wordt dan gekoppeld, eerst kamergenoot inschrijven, daarna jezelf en dan voor beide betalen;
  • Voor deze reis is het noodzakelijk om zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten;
  • Mensen die voorin de bus willen zitten vanwege reisziekte kunnen plaats nemen op de rijen 2 en 3 (bij inschrijving opgeven), rij 1 is afwisselend voor iedereen beschikbaar. 

Deze reis naar Dresden en Saksen kunnen we je aanbieden voor € 440 per persoon.
Toeslag voor een 1-persoonkamer € 150 (beperkt aantal)
Er kunnen maximaal 42 personen met deze reis mee.
Alleen betalen via Ideal, vergeet niet uw limiet tijdig te verhogen!

Inschrijven gebeurt in 2 rondes:
Ronde 1:  vanaf maandag 17 juli 19.00 uur voor leden die niet zijn mee geweest naar IJsland en Schotland en niet hebben ingeschreven voor Jordanië.

Ronde 2: Als er dan nog vrije plaatsen zijn kan er worden ingeschreven vanaf maandag 24 juli 19.00 uur voor alle overige leden.

Inschrijven