Bezoek het Frans Hals museum in Haarlem op zaterdag 4 mei (volgeboekt)

Geplaatst op 30-03-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Dolores Purperhart

Dit is natuurlijk andere koek. De Oranje Leeuw neemt je mee naar de kern van de zaak. Niks Frans Hals in het Rijks! We gaan terug naar de bron. Frans Hals bezoeken in de stad waar hij werkte en woonde. Tijdens deze ochtend maken we opnieuw kennis met de prachtige stad Haarlem, en haar fameuze schilder. In de schaduw van de Grote Sint Bavo kerk bezoeken we het Frans Hals museum net voorbij de Grote Markt, waar Paul Meekel wederom onze gids zal zijn, en ons zal meenemen terug in de tijd.

Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van Haarlem. Hier vind je de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld.

De stad Haarlem begon 400 jaar geleden al kunst van hoog niveau aan te kopen en te tonen in het stadhuis. Het stedelijk kunstbezit is sindsdien tentoongesteld, en uitgebreid. De unieke collectie omvat onder meer de grootste verzameling schilderijen van Frans Hals ter wereld. In 1913 verhuisde het geheel naar het voormalige oudemannenhuis aan het Groot Heiligland, dat tot Frans Hals Museum werd gedoopt. Hier zie je naast de beroemde schilderijen van Frans Hals, ook onder ander oude, hedendaagse en moderne kunst voor de liefhebbers.

Zoals altijd zullen we na het museum bezoek de dag afsluiten met een warme lunch om nog eens van gedachte te wisselen. 

franshals1

Programma:
Om 11:00 uur starten wij met de rondleiding in het Frans Hals museum in Haarlem onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Wij zullen zowel het Heilig Land en de HAL op de Grote Markt bezoeken. Deze laatste locatie gaat starten met een tentoonstelling “the art of Drag” vanaf 12 april.

Om 13:30 uur word je verwacht bij Restaurant De Corridor, Harmenjansweg 4 in Haarlem. Waar wij gaan genieten van een drie gangen (warme) lunch. De lunch is inclusief 2 drankjes (wijn, bier, fris, koffie/thee). Bij het dessert krijgt u een kop koffie en of thee geserveerd om nog even na te genieten.

franshals2

Deze activiteit mogen wij u aanbieden voor een ledenprijs van:

€45,00 met museumjaarkaart, zonder museumjaarkaart €55,00 

Museumkaarthouders vergeet niet je kaart mee te nemen.

Dieetwensen vermelden onder 'Opmerking'.

Schrijf je snel in want vol is vol. Er is plek voor 15  deelnemers.

Inschrijven kan vanaf dinsdag 9 april 19.00 uur.

Inschrijven