BIERBROUW WORKSHOP 9 juli in Utrecht

Geplaatst op 10-03-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Humphrey Rudolph

Bier is duizenden jaren geleden ontstaan in het Midden-Oosten. Het was toen een betrekkelijk eenvoudige alcoholische drank. Later werd er ook steeds meer bier gebrouwen in West- en Noord-Europa. Vooral sinds de Middeleeuwen heeft bier zich ontwikkeld tot een heerlijke drank met talrijke smaakvariaties.

Vind je het leuk om te leren hoe een heerlijke IPA-bier te brouwen? Schrijf je dan in.   

bier-2023-9

Programma:

09.30-17 uur. Locatie Boerderij de Vrijstaat. Hof van Monaco 3,  3541 DT Utrecht.

De locatie is makkelijk met de auto en het OV te bereiken, op slechts 10 minuten lopen van station Utrecht Leidsche Rijn. Parkeren is gratis. Zie de route en andere informatie op hun website: https://www.devrijstaat.nl/;  

Het programma bestaat o.a. uit:

  • Het krijgen van de benodigde informatie om zelf bier te brouwen,
  • Het ruiken en proeven van de ingrediënten,
  • Een bierproeverij  en
  • Een Kahoot Quiz. 

De workshop is inclusief koffie, thee en een koek, een lunch, 3 pils, 6 speciale biertjes en kaas en worst.

Ca. 7 weken na deze workshop ontvangen jullie 4 flesjes met jullie eigen gebrouwen IPA bier. 

De workshop wordt gegeven door Ron Hendriks: fotograaf, zorgverlener en hobbybrouwer. Ron heeft zijn schooltijd in de Verenigde Staten doorgebracht en heeft daar het fenomeen brewpubs zien ontstaan. De IPA’s waren erg populair dus ontkwam hij er niet aan om ze te proberen en hij is er van gaan houden. Terug in Nederland bleken de IPA’s haast niet te verkrijgen te zijn. Met 2 vrienden besloten ze om ze zelf te brouwen. De IPA’s bleken goed te lukken en als De Hopmeesters brouwen ze sinds 2015 voor de hobby, bieren die ze zelf lekker vinden en Ron geeft sinds 2016 bierworkshops.

Wij kunnen deze workshop aanbieden aan leden voor 65 euro per persoon. Te betalen via Ideal. Inschrijven kan vanaf dinsdag 14 maart 19.00 uur.

Er kunnen maximaal 19 personen meedoen. 

Dus schrijf je snel in. En wil je samen met een collega of met je partner meedoen en die is nog geen lid; zorg dan dat hij/zij voor de inschrijvingsdatum lid is geworden.

Zie op onze website hoe dat moet https://deoranjeleeuw.nl/. Het lidmaatschap kost 21 euro pp per kalenderjaar. Door het meedoen aan 1 evenement heb je de 21 euro al weer terugverdiend vanwege de korting die je krijgt. 

Heb je dieetwensen; schrijf dit dan bij de opmerkingen svp. 

bier-2023-10

Inschrijven