Bijzonder Rotterdam zaterdag 18 juni 2022

Geplaatst op 23-04-2022  -  Categorie: Algemeen

Op zaterdag 18 juni gaan we een bijzondere dag Rotterdam doen. We verzamelen om 10.30 uur in de hal op het Centraal Station in Rotterdam. Daarna wandelen we in ongeveer 20 minuten samen naar het Depot Boijmans van Beuningen, het eerste voor het publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld.

Om 11.00 uur krijgen we hier een rondleiding in 2 groepen van ongeveer 1 uur. Het is een 39,5 meter hoog, komvormig gebouw dat bekleed is met spiegelende platen, waardoor een min of meer aansluitend verkleind spiegelbeeld van de omgeving is te zien, waarbij men over de omliggende gebouwen heen kan kijken.


Depot Boijmans Van Beuningen werd ontworpen door het Nederlandse architectenbureau MVRDV. De volledige depotcollectie van Museum Boijmans Van Beuningen (ruim 151.000 werken) is hier opgeslagen en is publiek toegankelijk, op een totale vloeroppervlakte van 15.541 m2.

Na het bezoek lopen we naar Metrohalte Eendrachtsplein, nemen 2 haltes de metro tot aan station Blaak.
Van hier is het een kleine wandeling naar Restaurant Aji waar we een 3-gangen verrassingslunch gebruiken met welkomstdrankje en 2 glazen wijn/fris/spa.

Na de lunch lopen we naar de Beurs waar we een spectaculaire Rotterdam Rooftop Walk gaan maken van het WTC Rotterdam via een luchtbrug over de Coolsingel naar de Bijenkorf.  

rooftop

Meld je dus nu aan voor deze bijzondere dag in Rotterdam, er kunnen slechts 26 personen deelnemen.
Dieetwensen graag opgeven bij bijzonderheden, dan kan hier rekening mee worden gehouden.
Alleen leden van De Oranje Leeuw kunnen zich voor dit evenement aanmelden.

NB Het is van belang dat u goed ter been bent voor de Rotterdam Rooftop Walk!

Leden van De Oranje Leeuw met Museum Jaarkaart, Rotterdampas, Rembrandtkaart,
Privilege- en Vriendenpas betalen slechts € 40,00
Zonder deze kaarten betaalt u € 60,00

Inschrijven kan vanaf dinsdag 26 april 12.00 uur. VOL!!