Champagne proeverij

Geplaatst op 19-10-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Dolores Purperhart

Vrijdag 15 december 19 uur

Champagne is al eeuwenlang populair. Franse hovelingen serveerden al in de 15e eeuw champagne aan buitenlandse vorsten die op bezoek kwamen. Dit was echter de stille variant, zonder bubbels. In 1668 diende zich een nieuwe variant aan: de heldere en mousserende champagne. Champagne is een mousserende wijn die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied in noordoost-Frankrijk. Witte champagne is het algemeenst, maar er is ook roséchampagne. Alleen mousserende wijn uit deze regio, gemaakt volgens de méthode traditionnelle (voor 1994 als méthode champenoise gekend) mag de naam 'champagne' dragen. Op vrijdag 15 december zullen we de avond beginnen met:

Een glas cava bij ontvangst en 5 champagnes waaronder ook een bijzondere grand-cru champagne en een vintage champagne. Kleine bijpassende hapjes zullen geserveerd worden.

Let op: de hapjes zijn niet maaltijd vullend. Dus zorg eerst voor een stevige bodem voor aanvang van de proeverij.

Ook dit keer vindt de wijnproeverij plaats bij het proeflokaal van Wijnhandel Chabrol in de Haarlemmerstraat 7 te Amsterdam (is vlak bij het Centraal Station). De tijdsduur is ca 2 à 2½ uur. Vanwege de scherpe onderhandeling over de prijs, bedraagt de eigen bijdrage slechts €45,00

Ben je een champagne liefhebber en wil je bijzondere champagnes proeven, meld je dan gauw aan, want er is slechts plek voor 20 personen, dus vol is vol.

Inschrijven kan vanaf dinsdag 24 oktober 19.00 uur

champagne

Inschrijven

 

Inschrijfprocedure

Eerst partner inschrijven voor een activiteit. Vervolgens de activiteit opnieuw selecteren en inschrijven voor “mezelf”. Vervolgens afronden en met IDeal betalen, wanneer dit onverhoopt niet lukt dan kan je na 30 minuten weer inschrijven.
Wanneer je lid bent maar je partner niet maak dan je partner lid en kunnen jullie gezamenlijk inschrijven, maar doe dit dan wel voor de inschrijfdatum!
Wil je samen met en voor iemand anders inschrijven (die ook lid is) en ben je geen partner geef dit tijdig (voordat de inschrijving start) door aan nimda.[antispam].@deoranjeleeuw.nl dan kan een deelnemer aan een ander gekoppeld worden. Want leden kunnen niet voor een ander inschrijven.

Wanneer de inschrijving niet lukt kunt u een mail sturen naar nimda.[antispam].@deoranjeleeuw.nl dan verzorgt de ledenadministratie uw inschrijving.