Kerstmarkt Münster op woensdag 11 december

Geplaatst op 08-10-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Humphrey Rudolph

NB Voor deze reis MOET JE GOED TER BEEN zijn en is NIET rolstoel toegankelijk

De adventstijd in Münster is elk jaar opnieuw een bijzondere belevenis. Want als de Prinzipalmarkt in een gouden glans straalt, de koopmanshuizen, kerken en musea decent worden verlicht en de historische oude stadskern feestelijk wordt gedecoreerd, dan openen ook de kerstmarkten van Münster hun poorten. Vijf verschillende kerstmarkten met rond 300 kraampjes nodigen uw uit te slenteren, zich te verbazen en te genieten.

kerstmarktmunster1

KERSTMARKT OP HET STADHUIS
Goed beschut op de binnenplaats van het stadhuis verwelkomt deze kerstmarkt zijn gasten. De stralende hemel van lichtjes maakt de sfeer net iets feestelijker. Het aanbod van handwerk, cadeau-ideeën en kleine lekkernijen is hier groot. Draaimolens zorgen voor vermaak voor de kleine bezoekers. Overigens: De kerstmarkt bij het stadhuis is niet alleen de grootste, maar ook de oudste kerstmarkt van de stad.

KERSTMARKT BIJ DE LAMBERTIKERK
In het hart van de stad, aan de voet van de Lambertikerk, staat de volgende kerstmarkt al op u te wachten. De gewelfde huizen rond de Lambertikerk vormen een bijzonder sfeervol decor voor de kerstmarkt. De kersthuisjes staan dicht op elkaar en zorgen samen met de verlichting voor een bijzonder gezellige sfeer. Niet voor niets wordt de kerstmarkt ook wel de"markt van de lichtjes" genoemd. Een ander hoogtepunt van deze kerstmarkt is de grote kerstboom met zijn vele lichtjes.

KERSTMARKT OP DE AEGIDI MARKT
De houten piramide op de kerstmarkt op de Aegidi-markt is een trotse zes meter hoog. Ook hier laat Münster zich van zijn mooiste kant zien voor Kerstmis. Helder verlichte marktkramen, een prachtige kerststal en klokkenspel zorgen voor vrolijkheid. Niemand kan de vele lekkernijen op de Aegidii Markt voorbij laten gaan.

KERSTMARKT GIEBELHÜSSKESMARKT
De Giebelhüsskesmarkt mag dan de jongste kerstmarkt van Münster zijn, qua fonkelende lichtjes, culinaire verleiding en romantische adventssfeer doet hij niet onder voor de andere kerstmarkten. Voor de muren van de Überwasserkirche is de Giebelhüskesmarkt een populair begin- of eindpunt voor een korte "kerstwandeling" door Münster. De Giebelhüskesmarkt sluit ook op 22 december.

KERSTMARKT BIJ DE "KIEPENKERL
Het kleine kerstdorp bij het Kiepenkerl-monument straalt bezinning uit en is een goede afsluiting van een wandeling over de kerstmarkten in Münster. Bij de leuke kraampjes vindt u hoogwaardige kunstnijverheid en kerstcadeau-ideeën. De kerstmarkt van Kiepenkerl staat ook bekend om zijn heerlijke culinaire aanbod. Zin in een Westfaalse specialiteit?

Een kleine geschiedenisles terzijde: de Kiepenkerl is een bekend beeldhouwwerk in Münster. Het is een symbool van zowel de stad Münster als het Münsterland. In het verleden werd de term "Kiepenkerle" gebruikt om rondtrekkende handelaren aan te duiden die tot de reizende gemeenschap behoorden.

kerstmarktmunster2

Programma:
Station Amsterdam Duivendrecht 07.00 uur
Bushalte Station Elst, Oude Aamsestraat 08.30 uur (gratis parkeergarage op 200 m)
Aankomst Münster 11.00 uur
Vertrek naar Didam 17.00 uur
Aankomst Juffrouw Tok voor diner 19.00 uur
Vertrek 21.00 uur
Aankomst  Elst 21.30 uur
Aankomst Amsterdam Duivendrecht 23.00 uur

Deze reis naar de Kerstmarkt in Münster kunnen we je aanbieden voor € 32,50 per persoon.
Er kunnen maximaal 43 personen met deze reis mee. Opstapplaatsen: Bushalte Station Elst, Oude Aamsestraat 08.30 uur (gratis parkeergarage op 200 m) of Amsterdam NS Station Duivendrecht. Dieetwensen graag opgeven bij 'Opmerking'. Voor deze reis moet je GOED TER BEEN zijn en is NIET rolstoel toegankelijk vanwege een oud centrum met kinderkopjes en smalle stoepen.

Inschrijven kan vanaf dinsdag 15 oktober 19.00 uur.

Christa van Kleef

Inschrijven