Once upon a time met de Oranje Leeuw zaterdag 8 oktober

Geplaatst op 02-10-2022  -  Categorie: Algemeen

Ben ik niet te laat? Heb ik nog tijd?  Maak je maar geen zorgen je bent prima op tijd om je in te schrijven voor de unieke tentoonstelling “Once Upon A Time”. Op zaterdag 8 oktober brengt de Oranje Leeuw een bezoek aan het pop-up museum aan het Museumplein. 

Een speciale selectie uit de Franse Parnassia Collectie is dan te bewonderen. Hoogtepunten uit het oeuvre van Franse klokkenmakers, die dan op het toppunt van hen kunnen zijn.

Deze edelsmeden/klokkenmakers maakten hun werkstukken alleen voor de allerhoogste machthebbers van Europa. Maar ook voor de rijkste der rijken. In zeer gelimiteerde oplagen. Hun objecten weerspiegelen de Gouden Eeuw van Frankrijk.  Met hernieuwde belangstelling voor de Antieke Wereld. Met minder nemen we geen genoegen.

Alle objecten vertellen hun eigen gouden of verguld verhaal en grijpen terug op historie, Griekse en Romeinse Goden, afgewisseld met meer menselijke trekjes als lust, wraak, list en bedrog.

Zelfs de in Europa nog onbekende dieren als neushoorns, uit de kolonies maken hun opwachting. Dit alles in het bling bling van de 18e/19e eeuw. De tand des tijds lijkt geen invloed te hebben gehad op deze schitterende klokken/pendules. Een echte must-see.

Let op! dit pop-up museum sluit zijn deuren alweer voor eind oktober. Wees er dus tijdig bij!

Na afloop is er weer een mogelijkheid om een mooie lunch met elkaar te delen. Gezelligheid kent geen tijd!!

Tijdens de rondleiding licht Paul Meekel een en ander toe.

Let wel!! Museum Jaarkaart etc. wordt niet geaccepteerd, I amsterdam City Card geeft een korting van 4,00.

Na het bezoek aan de tentoonstelling gaan wij genieten van een 4 gangen lunch bij restaurant de Compagnon, Guldehandsteeg 17, Amsterdam. De lunch sluiten wij af met een kop koffie/thee

Programma:

11:00 -12:30 uur

11:00 uur starten wij met de rondleiding bij het museum de rondleiding duurt 1 – 1 1/2 uur

13:00 uur word je verwacht bij restaurant de Compagnon voor een vier gangen lunch, de lunch is inclusief een drankje bij iedere gang (wijn, bier, fris, koffie/thee).

Leden van De Oranje Leeuw betalen slechts € 81,50 pp. inclusief entree. Alleen betalen via Ideal  

Er kunnen maar 15 leden mee dus schrijf je snel

inschrijven kan vanaf vrijdag 19 augustus om 12 uur.

Het pand is wat minder vriendelijk als het gaat om toegankelijkheid. Geen lift, wel wat trappen.

Inschrijven