Tapas- wijn proeverij vrijdag 27 mei 2022

Geplaatst op 10-05-2022  -  Categorie: Algemeen

De Oranje Leeuw regio Amsterdam organiseert op vrijdagavond 27 mei wederom een tapas- wijn proeverij bij restaurant Mamas & Tapas, Hugo de Grootplein 6 in Amsterdam.

Al sinds de 18e eeuw worden in Spanje bij een drankje tapas geserveerd, in eerste instantie vooral omdat de mensen van de tapas dorst kregen en dus meer gingen drinken. Later ook omdat het gewoon een lekkere smaakmaker is bij een glas wijn, bier of sherry.

Tapas zijn kleine pittig gekruide hapjes van vis, vlees, groenten of mini-salades.

Het schoteltje met lekkers – de tapa – werd als een dekseltje op het glas gezet, zodat vliegen en stof geen kans kregen om in het drankje terecht te komen. `Tapar` betekent afdekken.

In de loop der eeuwen groeide de tapas uit tot een vast ritueel uit het dagelijks leven. Inmiddels zijn er ontelbaar veel soorten tapas en heeft elk restaurant zijn eigen specialiteiten. Op een glas sherry passen ze al lang niet meer. Ze worden op een schoteltje of een klein bordje geserveerd.

Op vrijdag 27 mei ontvangst om 18.30 uur met een aperitief. Om 19:00 starten wij met de tapas proeverij. De proeverij wordt afgesloten met een heerlijk dessert.

Natuurlijk is er weer zeer scherp onderhandeld over de prijs. Dit heeft er in geresulteerd dat de eigen bijdrage voor dit geweldige arrangement slechts € 37,50 voor leden bedraagt. dus wellicht een extra reden voor degenen die nog geen lid zijn om dit wel te worden. En naast deze activiteit organiseren wij nog veel meer activiteiten. Kijk maar eens op www.deoranjeleeuw.nl.

Maximaal 23 fijnproevers kunnen deelnemen aan dit culinaire avontuur. Reageer dus op tijd en let op: wie het eerst komt, die het eerst maalt!

Inschrijven kan vanaf maandag 9 mei 12:00 uur. VOL!!