Verslag 4 dagen Praag

Geplaatst op 29-11-2023  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Dolores Purperhart

Vrijdag 24 november was het vroeg verzamelen op Schiphol. Iedereen was op tijd en ook langs de security geen problemen. Het vliegtuig vertrok op tijd vanaf luchthaven Schiphol. Aangekomen op Vaclav Havel Airport in Praag konden wij zo doorlopen.

Eenmaal buiten werden wij opgewacht door onze Nederlands sprekende gids Katerina Bartova. Wij werden door de gids begeleid naar de bus die al op ons stond te wachten en ons bracht naar het Ramada Prague City Centre Hotel waar wij de komende 3 nachten zouden verblijven.

Wij konden niet gelijk de kamers betrekken, maar het was wel fijn dat wij de bagage konden afgeven. De verdere dag was ter vrije besteding. Dus iedereen trok eropuit om kennis te maken met de stad Praag of het Parijs van het Oosten zoals deze stad ook wel wordt genoemd.

Zaterdag 25 november
Na het zeer uitgebreide ontbijtbuffet werden we om 09.30 uur opgehaald door Katarina. Zij liet ons lopend de hoogtepunten van deze stad zien: namelijk het Wenceslasplein, enkele kerken, bijzondere gebouwen, de joodse wijk met zijn begraafplaats en historische synagoge, De Astronomische klok in de oude stad, de Karelsbrug, De Kruittoren, het zicht op De Praagse Burcht en nog veel meer. De rest van de middag was ter vrije besteding.

img-1515 2

Zondag 26 november
De ochtend was ter vrije besteding. In de avond was een diner cruise gepland over de Moldau. Hoewel Praag op elk moment van de dag een prachtige stad is, is ze vooral 's nachts betoverend. Als de zon ondergaat, verlichte gebouwen, de oude gebouwen van de stad die het best te zien zijn vanaf de rivier Vltava die door het centrum van de stad stroomt. Wij voeren langs beroemde bezienswaardigheden zoals de Karelsbrug, de Kleine Stad, de Sint-Nicolaaskerk, de Praagse Burcht.
Het diner was een buffet met zowel warme als koude gerechten. Dit alles onder het genot van live muziek

Maandag 27 november
Helaas komen aan alle mooie/leuke dingen een eind, dus ook ons bezoek aan deze prachtige stad. Na het ontbijt had men nog de tijd om de laatste inkopen te doen. Rond het middag uur was het weer tijd om ons te begeven naar de luchthaven, waar wij met het vliegtuig weer huiswaarts keerden.

Dolores Purperhart

Fotoboek