Verslag 6-daagse busreis naar Dresden en Saksen

Geplaatst op 11-10-2023  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Humphrey Rudolph

Vrijdag 6 oktober Dag 1
Om 7 uur door de bus van Bakreizen opgehaald bij Station Duivendrecht, daarna door naar Arnhem Rijnhal waar de grootste groep deelnemers ons al opwachtte. Onze chauffeur was Guido Ottens, die ons met 3 stops onderweg naar het Intercity Hotel in Dresden tegenover het Hauptbahnhof bracht voor een verblijf van 5 nachten op basis van halfpension.

Zaterdag 7 oktober Dag 2
Na het zeer uitgebreide ontbijtbuffet werden we om 10.30 uur opgehaald door 2 stadsgidsen, een duits- en engels sprekende.
Beide gidsen lieten ons lopend de hoogtepunten van deze stad zien: via de winkelstraat Prager Strasse naar het Dresden Kasteel, de Zwinger, de Semperoper en de Frauenkirche. Dresden behoorde vroeger tot Oost-Duitsland en staat vooral bekend om de rococo- en barokarchitectuur. De middag mochten we vrij besteden in deze historische stad.

Zondag 8 oktober Dag 3
In de ochtend vertrokken we naar Colditz voor een rondleiding in het kasteel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd dit kasteel uit de 12e eeuw internationaal bekend als gevangenis voor geallieerde krijgsgevangenen.
Daarna zijn we terug naar Dresden gereden voor een vrije middag.

Maandag 9 oktober Dag 4
Bezoek aan de Staatliche Porzellan Manufaktur met een rondleiding over hoe porselein wordt gemaakt en met de hand wordt beschilderd, daarna tijd voor het museum waar de pronkstukken staan. Niemand van de groep heeft een peperduur servies aangeschaft.
In 1708 werd in Saksen de receptuur gevonden om porselein te maken. Dat was een primeur, want porselein kwam tot die tijd uit China. In de middag dook iedereen een gelegenheid binnen om te lunchen in Meissen, het regende de hele dag.

Dinsdag 10 oktober Dag 5
Via een toeristische route, langs de Elbe en vesting Köningstein reden we naar de Bastei. De Bastei is de beroemdste rotsformatie in Saksisch Zwitserland. Door de rotsformatie loopt een 76,5 meter lange brug en vanaf deze brug in het Elbsandsteingebergte hadden we een prachtig panorama.
Ingebed in het landschap van de Elbe, tussen Dresden en de Saksische Schweiz, ligt Pirna. Hier konden we een wandeling maken door het centrum met rijk versierde patriciërshuizen met erkers en romantische binnenplaatsjes. Rond 15 uur waren we weer terug in Dresden om de laatste inkopen te doen.

Woensdag 11 oktober Dag 6
De laatste dag, een reisdag, iedereen moest vroeg op voor het ontbijt om 06.30 uur.
Om 8 uur vertrokken we weer met 3 stops naar Juffrouw Tok in Didam voor het afscheidsdiner. Daarna werden we afgezet bij Arnhem Rijnhal en Station Duivendrecht.
Het was een prachtige reis naar het voormalig Oost Duitsland.

Humphrey Rudolph

Fotoboek