Verslag Amsterdam Marathon

Geplaatst op 24-10-2021  -  Categorie: Verslagen

ingrunners3-2-1600xWat een bijzondere 45e editie was dit; Na  zeer lange afwezigheid van evenementen als deze en hardloop wedstrijden door Corona, was dit echt de allereerst die weer doorgang mocht hebben in Nederland,

Helaas nog geen Dam tot Dam loop dit jaar, maar dan vlak van tevoren horen dat de marathon van Amsterdam wel doorgang mag hebben; Amsterdam here we come!

Want daar was het bericht van onze team captain Kees, slechts een aantal weken van tevoren dat onze inschrijvingen van lang geleden voor deze run nog gelden en wel doorgang mochten vinden, en ja daar was niet door iedereen op getraind; kort van tevoren instellen voor deze wedstrijd bleek niet voor iedereen ideaal. Maar voor de professionals onder ons, wellicht nog gretiger dan ooit te voren.

Verzamelpunt was wederom bij het proeflokaal, om de startbewijzen voor alle ING runners af te halen. Kees bleek wederom een top team captain door iedereen persoonlijk het startbewijs te overhandigen. Nog een kopje koffie en thee nuttigen en nog op de groepsfoto vooraf aan de business loop. De Business run start met onze ING runners was wederom weer getimed om 13.00 uur in de middag; wat ontzettend fijn dat we weer konden. En wat een fijne zondag middag, droog, 15 graden, ideale omstandigheden!

foto-startvak-04

Vol enthousiasme Op naar het GELE start vak, na zo lange tijd weer in een start vak met de vele andere lopers van andere bedrijven, was het weer poppelen om te beginnen, met de nodige zenuwen en GO, daar gingen we!

In een woord, HEERLIJK, weer van start te gaan. Het publiek al vanaf de start langs de route aanwezig, gelijk al SFEER, saamhorigheid en inspiratie om hier een hele mooie editie van te maken.

Onderweg werden we verrast door het enthousiaste vele publiek langs de route, muziek, Dj’s en super enthousiaste mensen met warme aanmoediging; helaas voor ons niet de namen op ons startnummer maar ING runner zonder naam, dus nageroepen werden we helaas niet, maar het was werkelijk opzwepende euforisch te noemen. De route naar de binnenstad langs het museumplein, richting het vondelpark, was weer als vanouds; top drukte! Zo veel mensen, op weg naar het Vondelpark, de laatste kilometers wegen toch altijd het zwaarst. Het Vondelpark, hoe bijzonder, ook alles afgezet voor onze route, en dan al die mensen aanmoedigend ,”kom op, het is nog maar even, zet door, je bent er bijna”. Dat was zoo fijn, en zo kom je inderdaad de laatste km-ers wel door.  En dan nadert de finish, het Olympisch stadion, dit raakt je, kippenvel, we hebben het gehaald, bij sommige zelfs tranen van ontlading, want het besef , we DID it!!! Ieder zijn eigen verwerking en binnenkomst, wat je loopt uiteindelijk alleen, maar met zo vele om je heen, en het stadion in lopen, hoe bijzonder, na zo lange tijd, het was niet te beschrijven , zo fijn , binnen te zijn.

Een prachtige editie, misschien wel veel intenser dan ooit te voren, vanwege de lange afwezigheid van alle hardloopevenementen, het lange thuiswerken aan voorafgaand, we mogen eindelijk weer. Het prachtige Amsterdam dat weer leeft; de vele nationaliteiten weer aanwezig , speciaal naar Nederland of Amsterdam gekomen om deze eerste doorgang mee te kunnen maken, dat speciale gevoel van met z’n allen, terug van weggeweest. Een volle stad, een prachtig evenement, iedereen was weer gelukkig. Sommige tranen van geluk, vele trots vanwege hun top prestaties.ingrunners2-2-1600x

En dan de kers op de taart, als 2e eindigen bij de Business run, en een mooie beker in ontvangst mogen nemen na afloop, hoe bijzonder mensen.

Vooral te danken aan onze top 5 runners, zij bleken een uitmuntende prestatie te hebben geleverd, wat een tijden mannen, ongelofelijk trots op onze TOPPERS!!!

Ten slotte, dankbaar dat we dit weer mogen ervaren, het wedstrijd gevoel, publiek en euforie, het was fantastisch en wij zijn weer erg geënthousiasmeerd  voor alle komende evenementen.

Dank aan ieders inzet, en aan de organisatie. Amsterdam je was geweldig!

 

Sandra namens alle ING Runners