Zondagmorgen om 11 uur werden we opgehaald van Station Duivendrecht met een klein groepje. Vervolgens reden we over drukke wegen naar Arnhem waar de rest van ons gezelschap instapte. Via een mooie route door de grensstreek met Duitsland gingen we naar Wijnhoeve de Heikant in Groesbeek. Maud stond ons al op te wachten en bracht ons naar het proeflokaal met weids uitzicht over de wijnranken en de aspergevelden in de verte.
Op het terras kregen we een mousserende wijn met een amuse, stokbrood met kruidenboter, ham en asperge.
Met een glas Johanitter in de hand liepen we naar de aspergebedden en kregen uitleg over de aspergeplant, de groei en het steken ervan. Dat werd door scholieren gedaan die in de oogsttijd hiervoor € 1 per kilo ontvangen. Daarna worden de asperges gewassen en gesorteerd op dikte en kwaliteit. Het schillen gebeurt met de hand.
Terug in het proeflokaal kwam de geur van de aspergesoep je tegemoet. Voor het hoofdgerecht brachten we een bezoek aan de wijnkelder onder het proeflokaal.
Vervolgens werden de asperges geserveerd met ei, heerlijke ham en aardappeltortilla.
Na het dessert van vruchtenijs met vers fruit en bonbon kon nog wijn of asperges gekocht worden in de winkel.
Daarna zijn we weer huiswaarts vertrokken langs het Vrijheidsmuseum in Groesbeek waar in de tuin 336 panelen zijn opgezet in de vorm van een ‘V’ voor Vrede en Victorie. Deze panelen worden beschilderd door kunstenaars.
Humphrey Rudolph