Verslag bijzonder Rotterdam

Geplaatst op 28-06-2022  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Humphrey

Om 10.30 uur was iedereen op Rotterdam Centraal onder de “lichtjeswolk”, de ontmoetingsplek ontworpen door John Körmeling. Een metalen frame waarin LED’s zorgen voor bewegende verlichting. Samen zijn we naar Depot Boijmans van Beuningen gelopen. Hier kregen we een rondleiding in 2 groepen van 9 personen door het gebouw dat toegang biedt aan de gehele museumcollectie. Omringd door 151.000 kunstobjecten bezochten we verschillende etages waar de kunst wordt opgeslagen in geconditioneerde compartimenten, afsluitbare ruimten waar het klimaat constant is voor het optimaal behoud van de objecten. Na afloop ontmoetten de 2 groepen elkaar op het dakterras omgeven door 200 berkenbomen.

 

Daarna zijn we 2 haltes met de metro gegaan naar Station Blaak. In Restaurant Aji kregen we een heerlijke 3-gangen verrassingslunch met vooraf een glaasje prosecco. Het voorgerecht was huisgerookte zalm, gevolgd door zwartpoot kipfilet met spek en een dessert van rabarber en fruit. Van het restaurant was het een kleine wandeling naar het Beursplein.

 

Hier volgde het spannendste gedeelte van deze dag, de RoofTopWalk met spectaculaire uitzichten over de stad Rotterdam badend in de zon. Tijdens deze wandeling kwam je langs innovatieve, duurzame en creatieve dakprogrammeringen om in de toekomst de daken beter te benutten. Naast zonnepanelen zag je ook flower turbines, dakmoestuinen en kunst.

Vanaf het dak van de Beurs liep je via een brug de Coolsingel over naar de Bijenkorf.

Uit de reacties bleek dat iedereen het een zeer geslaagde dag vond.

 

Humphrey Rudolph

 

Fotoalbum