Verslag Champagneproeverij

Geplaatst op 16-12-2023  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Humphrey Rudolph

Op vrijdagavond 15 december 19 uur werden we bij Chabrol  Wines aan de Haarlemmerstraat 7 ontvangen door Casper van Tartwijk voor een Champagneproeverij met bijbehorende hapjes.

We begonnen echter met een fruitige en soepele Cava uit Catalonië met tonen van groene appel, perzik en nectarine.

Maar daarna begon de proeverij pas goed met de eerste champagne Christophe Mignon ADN de Meunier uit Festigny in de Vallee de la Marne met een romig frans kaasje. Nu kon je het verschil heel goed proeven tussen een Spaanse Cava en een echte Champagne. Deze ambachtelijke champagne van de Pinot Meunier druif ruikt naar witte bloemen, rode appel en specerijen, in de mond wat droog maar in balans met de zuren.

champagneproeverij1

We vervolgden met een Veuve Clicquot uit Reims met gerookte zalm. Dit op een na grootste champagnehuis serveert een heerlijke bubbel in een prachtige stijlvolle fles en is rijk en vol van smaak met aroma’s van citrusfruit en bloemen.

Daarna kregen we de Adam-Mereaux uit Verzenay met een vissalade. Deze champagne, geheel van de chardonnay druif is stevig, maar fris.

Voor velen naderde het hoogtepunt, een Bollinger Special Cuvee uit Ay met gerookte eendeborst, een rijke en complexe smaak met tonen van fruit en brioche.

We dachten dat we af zouden sluiten met een Dumont Rosé met geurige, sappige aardbeien met een volle smaak, een champagne gemaakt van alleen de Pinot Noir druif met een fruitige afdronk.

Maar Casper liet ons nog een De Venoge Cordon Bleu demi sec proeven. Alle andere champagnes waren brut, dus wat droger van smaak. De Venoge was inderdaad wat zoeter en smaakte ook heerlijk bij de aardbeien.

champagneproeverij2

Het was een gezellige avond met veel interactie van de groep om meer over champagnes te weten te komen met voortreffelijke hapjes van Frank’s Smoke House.

Humphrey Rudolph