Verslag Dagtocht Dordrecht - Rotterdam

Geplaatst op 26-05-2024  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Humphrey Rudolph

Voor veel mensen was het toch erg vroeg om op zaterdagochtend 25 mei om 8.15 uur bij de opstapplaats in Amsterdam Duivendrecht of Arnhem Rijnhal te zijn, maar iedereen was er. 
De bus uit Amsterdam arriveerde veel te vroeg in Dordrecht, bij Restaurant Post waren ze nog aan het schoonmaken. Gelukkig hoefden we niet op het natte terras te wachten maar mochten we naar binnen. De bus uit Arnhem was ook te vroeg, maar die deed eerst nog een sightseeing om rond 10 uur aan te komen. Bij Restaurant Post, het voormalige postkantoor van Dordrecht, kregen we koffie of thee met vers aardbeiengebak.

dordrecht2 2

Om 11 uur werd de groep van 40 opgesplitst in 3 groepen om met een lokale gids de oude historische stad Dordrecht te verkennen. Het was jammer dat de regen een spelbreker was, maar toch hebben we veel van de stad gezien, het Arend Maartenshof, de 2 belangrijkste straten Voorstraat en Wijnstraat, en natuurlijk de haven, die voor veel rijkdom van deze stad had gezorgd. Slenteren door de stad in de regen maakt hongerig. Bij Restaurant Dordts Genoegen kregen we een heerlijke lunch op de 1e etage, tomatensoep, kaasbroodje, bolletje kroket en een pistoletje met tonijnsalade. Daarna had iedereen nog even de tijd om door de stad te lopen. Tegelijkertijd met ons bezoek was Dordt in Stoom, het grootste stoomevenement van Europa. Overal langs het water stoomtreinen, stoomboten, stoommachines, stoomwalsen en alles wat met stoom te maken had in alle soorten en maten.

dordrecht3

Om 15.30 uur moesten we op de Merwekade zijn voor de snelle Waterbus naar Rotterdam die je in een uur met 5 stops bij de Erasmusbrug bracht. Daar stond de bus ons op te wachten voor een ritje door het hollandse landschap naar Het wapen van Harmelen aan de Leidsche Rijn voor een 3-gangen diner, kippensoep, varkenshaasje champignonsaus, frietjes of gekookte aardappelen, appelcompôte, doperwtjes, aangemaakte witlof en salade met cassataijs toe. Daarna vertrokken de bussen weer naar Arnhem en Amsterdam. Ondanks de ochtendregen toch een geslaagde dag!

dordrecht4

Met dank aan Ida Krug, Ans Kerkman en Humphrey Rudolph voor de foto's

Fotoboek