Verslag Food La Route

Geplaatst op 18-03-2025  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Christa van Kleef

Het kasteel van Wijchen wordt zondag 16 maart zonnig gespiegeld in de omringende slotgracht. Onze deelnemers aan Food La Route, genieten zichtbaar alvast van een theetje of koffietje op het terras van Restaurant Sterrebosch. Gastvrouw Berna Klomp gaat ons voor naar binnen alwaar de eerste gang wordt opgediend, Lamsham met honing-mosterd, kropsla en een kaasstengel aangevuld met een glas rosé.

b92ac41c-8a6f-4946-82c6-90b30723913a

We lopen achter onze trots op hun dorp oud collega’s Marian en Cor van de Wielen aan, zij wonen in Wijchen en manifesteren zich spontaan als onze gidsen en vertellen over de bezienswaardigheden van Wijchen.

5d900438-1b36-4f4f-a573-086497449f4c

Al gauw zijn we gearriveerd in restaurant Thuis bij Fien. Daar worden we getrakteerd op een combinatie van sprekende smaken en de hoofdmoot is een zacht gegaarde Zalm aangevuld met een glas Gewürztraminer.

Na afloop volgen we onze gidsen door de winkelstraat langs de achterkant van het kasteel naar Restobar ‘De Parels van Anna.’ De naam is gerelateerd aan Emilia van Oranje-Nassau. Zij verkocht in 1609 de parelketting die zij had geërfd van haar moeder Anna van Saksen om het kasteel in Wijchen te kopen samen met haar echtgenoot Emanuel van Portugal. Hier wordt een glas krachtige Shiraz geserveerd bij de Entrecote met Marsalasaus en de frietjes.

658ad335-73e9-446e-95e3-1535a27778f0

Voor het dessert lopen we in het zonnetje achter onze gidsen aan naar Groot-Café Meneer Smit. Na het onthaal wordt er koffie of thee geserveerd en Tarte Tatin met Vanille-IJs en Slagroom. Voldaan gaan we hier uiteen, ieder naar zijn eigen bestemming in het land.

Fotoboek

Foto's: Berna Klomp, Theo Otten, Christa van Kleef