Verslag Formule 1 in Abu Dhabi

Geplaatst op 27-11-2022  -  Categorie: Verslagen

Het begon niet helemaal vlekkeloos. Door personeelsgebrek heeft Schiphol aan luchtvaartmaatschappijen gevraagd om vluchten te schrappen. Dat heeft Turkish Airlines ook met onze vlucht naar Istanbul gedaan. Iedereen werd omgeboekt naar een latere vlucht op dezelfde dag, echter de doorverbinding naar Dubai werd achterwege gelaten. StipReizen heeft de hele groep van 34 personen omgeboekt naar Emirates, een rechtstreekse dagvlucht.

En daar gingen we dan, 34 F1 fans, allemaal voorzien met een oranje ING pet naar de laatste Grand Prix van dit jaar in Abu Dhabi. In de vroege ochtend van zaterdag 19 november kwamen we aan in Dubai. Na een hele lange wandeling over de luchthaven werden we bij de bus gebracht die ons bij Hotel Tryp by Windham in de wijk Barsha Heights afzette.

Dat werd een korte nacht voor degenen die een excursie hadden geboekt. Een kleine groep is naar de Sheikh Zayed Grand Moskee geweest in Abu Dhabi, de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten of naar het Louvre Museum. Dit bezoek was voorafgaand aan de laatste training en qualificatie van de F1 op het Yas Marina Circuit. Hier hebben we met luid gejuich de pole position van Max Verstappen gevierd.

’s-Avonds was er een Orange Get-together Party op het terras van het Media Rotana Hotel.

De volgende dag was dan eindelijk de dag waarvoor we allemaal waren gekomen. De tribune was volledig oranje gekleurd door 4500 fans met NL vlaggetjes, uitgereikt door StipReizen, de reisorganisatie die deze reis voor ons fantastisch geregeld heeft. Op de tribune werd het Wilhelmus door zangeres Hind live gezongen. Daarna kon de race beginnen. Met overmacht won onze Max na 58 ronden van 5,28 km zijn 15e overwinning van dit seizoen, een nieuw record. Hij werd voor de 2e  keer Wereldkampioen. Dat moest gevierd worden met een drankje in de Oranje Fanzone achter de tribune. 

De laatste 2 dagen kon ieder voor zichzelf invullen, de keuze is in Dubai enorm: een woestijnsafari, Heritage stadstour, Dubai by night, Ferrari World, of naar de hoogste etage van de Burj Khalifa op ruim 800 meter. En als je van winkelen houdt dan kan je een kijkje nemen in de Mall of the Emirates of Dubai Mall, de plekken waar de allerrijksten komen in dure auto’s om hun geld te besteden.

Na 6 dagen turbulent Dubai is er een einde gekomen aan deze eerste F1 reis, maar iedereen heeft genoten van deze boeiende stad vol architectonische hoogstandjes in de woestijn. En dat kwam natuurlijk ook dankzij MAX MAX SUPERMAX.

 

Humphrey Rudolph

 

Fotoalbum