Verslag High Wine in de Waag

Geplaatst op 05-03-2023  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Humphrey Rudolph

Zaterdag 4 maart om 14.30 waren we met 32 Oranje Leeuw leden in de historische Waag op de Nieuwmarkt, hartje Amsterdam, voor een High Wine met bijpassende hapjes.

Oorspronkelijk was het gebouw een stadspoort, de Sint Antoniespoort geheten. De poort lag in het verlengde van de Zeedijk. Buiten de stadsmuren liep de dijk verder als Sint Antoniesdijk. Na aanleg van de Lastage in de 16e eeuw kwam hier de Sint Antoniesbreestraat te liggen en werd een tweede Sint Antoniespoort gebouwd bij de latere Hortus Botanicus.

Achterin het gebouw hadden we 2 grote tafels onder een grote kandelaar met echte kaarsen. We waanden ons terug in de tijd. Toen iedereen een plaatsje gevonden had werd een glas cava ingeschonken. We begonnen met een tartelette geitenkaas en een Sauvignon Blanc, daarna rauwe zalm op oosterse wijze met een Nieuwzeelandse Spatburgunder, vervolgens eend met pompoen (of vis) met een Negro Amoro om af te sluiten met een dessert van gekaramelliseerde banaan met ijs en een witte port. Het was genieten, iedereen vond het een geslaagde middag op een bijzondere locatie.

Humphrey Rudolph

Fotoboek