Bij Bar Restaurant Gallizia werden we hartelijk ontvangen door Tom en het personeel werd aan ons voorgesteld. Sommelier Rogier zou elke wijn aan ons toelichten, uit welke streek afkomstig, welke druif, de aroma’s die je proeft bij de keuze van het gerecht.
Om 14.45 uur konden we proosten op een gezellige middag met een Prosecco di Valdobiaddene Rive di Miane. Onder de deelnemers ook een aantal nieuwe gezichten.
Voorgerecht:
Tre tipi di bruchette (3 soorten bruchette)
Wijn: Vernaccia di San Gimignano, een eeuwenoude Italiaanse druivensoort, vormt de kern van vele uitmuntende Toscaanse wijnen
Tussengerecht:
Zuppa di pesce (Vissoep en groene Aspergesoep voor de vegetariërs)
Wijn: 200 Metri Tintillia di Molise, een verrassende licht gekoelde rode wijn.
Een levendige wijn dat opmerkelijk verfijnd is en een grote diversiteit kent. Kersen (morellen), pruimen maar ook kruidige en licht peperige elementen komen je tegemoet.
Hoofdgerecht:
Tagliatelle al pomodoro e basilico in forma di Parmigiano Reggiano
Wijn: Chianti Classico, de ideale begeleider voor een mooie maaltijd.
Dessert:
Tiramisu
Wijn: Raboso Passito, een dessertwijn uit Veneto, gemaakt van Raboso Piave.
Dit alles lieten we ons goed smaken.
Rond 17.30 uur ging iedereen met een goed gevuld buikje naar huis.
Restaurant Gallizia heeft onze verwachtingen waar gemaakt.
Humphrey Rudolph