Verslag Tina Turner de Musical

Geplaatst op 26-01-2022  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Leo Boone

Eindelijk! We konden weer eens gezellig een middag met De Oranje Leeuw naar een evenement. En wat voor een!
Naar de musical “Tina Turner” in het Beatrixtheater in Utrecht, met aansluitend een diner bij vd Valk in Houten.
Vele malen hebben we op het punt gestaan om te gaan maar door de Coronamaatregelen en eenmaal door ziekte van de cast werd het steeds gecanceld.

Op zondag 14 november reden er vanuit de locaties Amsterdam en Arnhem 2 bussen met in totaal 50 leden naar het Beatrixtheater.
Uiteraard ook weer met de nodige maatregelen.
Zo moest iedereen de mondkapjes tijdens de rit de ophouden en op de stoelen blijven zitten.
Bij het theater aangekomen werden de vaccinatiebewijzen (QR codes) en bijbehorende ID’s gecontroleerd, en eenmaal toegelaten mochten de mondkapjes af. Nog genoeg tijd over voor een kop koffie en een toiletbezoek voordat de zaaldeuren open gingen. Eenmaal open rustig naar de plaatsen.
We zaten beneden in de zaal en hadden een prima zicht op het toneel.

Om stipt 14.00u begon de spetterende en swingende voorstelling met de muziek van Tina Turner en beschrijft haar leven vanaf haar bescheiden begin in Nutbush, Tennessee, tot haar transformatie als een rock-'n-rollster.
Het was een lust voor het oog en de oren om te zien én te horen hoe De Haagse actrice Nurlaila Karim de rol van Tina Turner vertolkte.
2,5 Uur topsport werd er op ‘de mat’ gelegd waarbij het publiek het laatste kwartier ook een duit in het zakje deed door de bekende nummers luidkeels mee te zingen en de heupen te laten swingen.
Een geweldige show die voor diegene die van musicals en/of Tina Turner houdt, zeker een aanrader is.

Na de show weer snel naar de bus om van het heerlijke diner in Houten te genieten.
Snel omdat wij ook hier te maken hadden met (nieuwe) Coronamaatregelen die de overheid een paar dagen ervoor afgekondigd had.
Het restaurant moest namelijk om 20.00u sluiten.
Om de vaart erin te houden en toch genoeg tijd over te houden om van het diner te genieten hadden wij van te voren aan de deelnemers gevraagd hun keuzes van het 3 gangen diner al kenbaar te maken zodat wij dit nog voordat de musical begon aan vd Valk konden doorbellen.
Een zo geschiede. We hebben daar ruim de tijd kunnen genieten van het heerlijke eten en klokslag 20.00u liep de laatste deelnemer de deur uit.

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag en hopelijk volgen er weer snel meer!

Leo Boone

 

Fotoalbum