Verslag Verrassingstocht 2024

Geplaatst op 17-09-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Dolores Purperhart

Op zaterdag 31 augustus was het zover, de dag van de verrassingstocht. 

Van twee locaties vertrokken er bussen naar de verrassingslocatie. In de bus werd de locatie waar wij naartoe gingen bekend gemaakt. En dat was Delft. Bij aankomst in Delft werden wij ontvangen met een kop koffie en een stuk heerlijke appeltaart. Na het nuttigen van de koffie was het tijd voor de eerste aktiviteit van de dag, namelijk een vaartocht door de Delftse grachten. Delft heeft een rijke geschiedenis en is een van de oudste steden die in 1246 stadsrechten kreeg door Willem II. Het varen door de grachten gaf ons een indruk over het rijke verleden van Delft als industriestad, met zijn vele bruggen en historische gebouwen. 

dsc04551

Na de vaartocht van ongeveer 1 uur was er wat tijd om te lunchen en de stad te verkennen. Het was mooi weer, verder was er een antiekmarkt dus er was geen tijd om je te vervelen. 

Rond het middaguur was het tijd voor de 2e aktiviteit van de dag en dat is een bezoek aan Royal Delft Fabriek & Museum. Bij aankomst kregen wij een rondleiding door het museum onder begeleiding van een gids. Royal Delft maakt sinds 1653 hoogwaardig Delfts Blauw. Iconische topstukken worden volledig met de hand gemaakt in Delft. Wij mochten ook een kijkje nemen in de fabriek en kregen een inkijk in het proces van grondstof tot eindproduct.

dsc04584

Na nog even genoten te hebben van een drankje in de prachtige tuin van het museum, was het tijd om te vertrekken naar ons dinner locatie in Rotterdam. Na het nuttigen van ons 3 gangen diner was het tijd om huiswaarts te keren. Al met al was het een geslaagde dag.

Dolores Purperhart

Foto's met dank aan Ida Krug en Humphrey Rudolph

Fotoboek