Verslag Verrassingstocht zaterdag 23 september

Geplaatst op 24-09-2023  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Humphrey Rudolph

De bus van de Betuwe Express was op tijd in Arnhem om de deelnemers voor de Verrassingstocht op te halen rond 10 uur. In Amsterdam Duivendrecht was de verbazing groot toen een dubbeldekker met aanhanger kwam aangereden, heel erg veel ruimte voor de kleine groep. Beide bussen vertrokken voor deze dag richting Drimmelen in de Biesbosch. Hier stapten we aan boord van de Zilvermeeuw voor een 2 uur durende rondvaart met koffietafellunch + kroket. Het weer was wisselvallig, maar sommige trotseerden de wind op het buitendek. Van hier had je ook het beste uitzicht op de natuur en het weidse landschap.

In de middag zouden we nog een bezoek brengen aan Tilburg. Chauffeur Jan stelde voor om naar Heusden te gaan, wat een uitstekende keus bleek te zijn.

Heusden is een gerestaureerd vestingstadje gelegen aan de Maas en Bergsche Maas. Hier konden we 2 uur ronddwalen over de vesting, de haven, langs de 3 standaardmolens uit de 14e eeuw en de oude binnenstad met de historische woonhuizen. Velen kwamen uiteindelijk terecht op een terras van de gezellige vismarkt.

De dag werd afgesloten met een 3-gangen diner bij Partycentrum’t Maxend in Nistelrode voordat de bussen weer naar Arnhem en Amsterdam terugreden.

Humphrey Rudolph

Fotoboek

Foto's met dank aan Ida Krug