Verslag Wereldkerstcircus

Geplaatst op 23-12-2023  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Humphrey Rudolph

Dit was al weer de laatste activiteit van De Oranje Leeuw in 2023, maar wel erg feestelijk, de matinee voorstelling van Het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré op zaterdagmiddag 23 december 16 uur met acts die in Monte Carlo zijn bekroond. We hadden 40 prachtige plaatsen op de 1e rij van het balkon, recht voor het podium, zodat iedereen er met z’n neus bovenop zat.

wereldkerstcircus2

Als eerste komt clown Bello Nock als een dikke man die rollend en stuiterend het publiek vermaakt. Later in de show beklimt hij een zwiepende paal die tot de nok van Carré reikt en samen met zijn dochter besluit hij de voorstelling met angstaanjagende kunstjes op het ‘dubbele Rad des Doods’.

wereldkerstcircus3

Sensationeel was het optreden op de buigzame balk en dat van de ongelofelijke goochelaar Sergii Stupakov met witte duiven en felgekleurde papagaaien. En dan waren er acts van de paardenfluisteraar Alex Giona en balletachtige lucht- en krachtacrobatiek van het elastische slangenmens Viktoriia Dziuba en door Olga Boiko zwevend met een hoepel.

wereldkerstcircus4

Victor Kee, een technisch begaafde jongleur, bracht een betoverend schouwspel. 
Heel toepasselijk brachten we de pauze door in de Oranje Voyer voor een (Champagne) drankje en hapje.

Iedereen heeft het erg leuk gevonden om weer een echt circus te beleven.

Humphrey Rudolph