Verslag Wijn Spijs wandeling Amsterdam

Geplaatst op 08-07-2024  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Humphrey Rudolph

Bistro Neuf aan de Haarlemmerstraat was nog gesloten toen de groep van 35 personen zich al voor de deur in het zonnetje verzamelde voor het 1e restaurant van de Wijn Spijs wandeling in Amsterdam. Omdat dit een activiteit overdag was kwamen de leden uit alle windstreken. Ons eerste gerecht was een steak tartaar met een bijpassende Duitse wijn.

img-4449

Het volgende restaurant Gossler & Florin aan de Lindengracht was een korte wandeling. Voor de deur moesten we nog even wachten tot er genoeg ruimte vrijgemaakt was voor ons. Maar het wachten werd beloond met een overheerlijke rouleaux van zacht gegaard lam met een Oostenrijkse Rotgipfler.

img-4451

De regen was net opgehouden toen we naar Bar Pif in de Tweede Tuindwarsstraat in de Jordaan liepen. Hier konden we op de entresol plaats nemen voor een pizza broodje met gegrilde groenten.

img-4458

Daarna was het een lange wandeling de Amsterdamse binnenstad in naar INCA, een Peruaans Restaurant in de Reguliersdwarsstraat voor een pittige ceviche. De zon scheen inmiddels weer en konden we op het terras zitten waar voldoende te zien was.

img-4459

We vervolgden onze wandeling naar restaurant ACE in de Utrechtsestraat waar we een malse bavette met gebakken kool kregen en een heerlijke Argentijnse Malbec.

e70e0c98-6ec5-457e-ac19-a53d07f606ce

Zoals altijd gaan alle leuke dingen snel voorbij, rond kwart voor vijf kwamen we bij ons laatste Restaurant In de Waag aan waar een lange tafel voor ons gereserveerd was. Ons laatste gerecht was tonijn met een Nederlandse witte wijn uit Thorn.

Het was erg gezellig geweest, voor veel leden een weerzien met anderen van een vorige Oranje Leeuw activiteit. Door deze formule wandel je steeds met anderen en is je tafelgezelschap steeds wisselend waardoor je veel mensen leert kennen.
Volgende keer weer??

Fotoboek

Humphrey Rudolph