Verslag Groet uit Schoorl Run

Geplaatst op 14-02-2023  -  Categorie: Verslagen

Na 3(!) geannuleerde edities was het op 12 februari eindelijk zover, we mochten weer meedoen aan de Groet Uit Schoorl Run. Een prachtige loop over een uniek en afwisselend parcours in de prachtige omgeving van Schoorl. Dwars door het schitterende bos- en duingebied van Staatsbosbeheer en de pittoreske oude dorpskernen van Groet, Bregtdorp en Catrijp.

Met ING Runners deden we weer traditioneel mee aan de halve marathon en de 30km, die allebei om 11 uur starten. Helaas kon niet iedereen die wilde ook aan de start verschijnen. Om 10 uur verzamelden Bas, Matthijs en Tijmen bij hotel/restaurant Jan van Scorel. Hier gonsde het al van de hardlopers, organisatoren en pers. Bij een kop koffie ontdekte Bas dat we niet als Business Team meededen en er geen startbewijs voor hem klaarlag. Na een moment van lichte paniek is het gelukkig gelukt om alsnog een startbewijs te regelen, zodat we allemaal officieel van start konden.

Vlak voor de start was er nog een kidsrun, hierdoor was de loopruimte naar de start beperkt. Uiteindelijk lukte het om ons tussen de duizenden lopers in de startvakken op te stellen en al snel klonk het startschot en kwam de mensenmassa in beweging. Slingerend door de dorpjes baanden we ons een weg richting het bos en omhoog en omlaag over de Schoorlse Zeeweg door de duinen. Na 20 kilometer bogen de halve marathonlopers af naar de finish en was er voor de lopers van de 30 nog een extra lus. De laatste 3 kilometer kwamen alle lopers weer bij elkaar op het parcours om te finishen in Catrijp. Na afloop was het nog drukker dan bij aanvang. Om 14 uur stond namelijk ook nog het Nederlands Kampioenschap 10 kilometer op het programma. Hierdoor reden er een uur geen bussen terug naar parkeerplaatsen en stations. Bas kon nog voor de afsluiting een bus pakken, Tijmen en Matthijs hebben nog bij Jan van Scorel nog even rustig nagepraat onder het genot van een welverdiende consumptie. Al met al was het weer een mooie editie. Ben jij er volgend jaar ook bij?

 

Naam

 

Afstand

Tijd

Pace

Bas Commandeur

21,1 km

01:44:35

4:57 min/km

Matthijs Monster

30,0 km

01:57:32

3:55 min/km

Tijmen van Paasen

30,0 km

02:29:43

4:59 min/km

groepsfoto